Къща Елена

Къщата

Условия

Местоположение

Развлечения

Фотогалерия

Връзки

Цени

Контакти
 

Развлечения

Уникалното местоположение на къща „Елена” между град Елена, град Велико Търново и село Арбанаси предоставя на почиващите достъп до разнообразни туристически атракции, исторически места, спортни бази, природни забележителности, заведения и магазини.

Изглед от ЕленаЕленският балкан е прочут с възможностите, които предоставя за планински туризъм. Тук можете да прекарате незабравими часове в успешен риболов на язовир Йовковци, да се насладите конна езда и задължително да разгледате културно-исторически забележи-телности. Непростимо е да не посетите някоя от уютните еленски механи, където можете да опитате от прочутия Еленски бут, еленска сливова или някоя от другите местни вкусни гозби. При подходящо време тук са разпространени най-вкусните видове диворастящи гъби и билки. Така че от приятната разходка, вие ще имате възможност да отнесете у дома аромати и деликатеси, каквито не можете да си купите в никой магазин.

Язовир Йовковци Гъби

Когато отидете до Велико Търново можете да се потопите в историята на старата столица на България. Да разгледате културно-историческите забележителности, да посетите светлинния спектакъл „Звук и светлина” на крепостта Царевец. Тук ще ви примами богатото разнообразие от заведения и магазини, които предлага всеки голям европейски град. Каквито и да са предпочитанията ви има възможност да ги удовлетворите.

Вашите домакини с удоволствие ще ви предоставят подробна информация и ще ви насочат.

Звук и светлина на крепостта Царевец Църквата „Рождество Христово" в Арбанаси

Ако обичате разходките трябва непременно да посетите да се разходите до болярското село Арбанаси. Съхранено и реставрирано като Културно-исторически комплекс, то предлага на многобройните си туристи да се потопят в невероятната атмосфера на Възраждането и да усетят силният дух на българина. През годините Арбанаси се утвърди като предпочитано място от чуждестранните туристи, отседнали в околността.

На около 60 километра от къща „Елена” се намират музейните резервати Боженци и Етъра. Разстояние, което е минимално за удоволствието, което ще изпитат гостите, ако посетят две от местата, с които се гордее страната ни.

В околностите около Велико Търново, както и в Елена има множество съхранени, действащи църкви и манастири, които ще ви заредят с духовна енергия и чувство на хармония със света.

Река в Еленския балканКъдето и да предпочетете да прекарате времето си – в Миндя, Елена, Търново или околностите, навсякъде можете да се насладите на прекрасния Балкански въздух и природа. Може да си направите плаж или пикник не само край басейна в къщата, но и край някоя от реките или язовира Йовковци или многобройните микро-язовири около Елена.

© 2009-2013 инж. Светослав Михайлов